Hrvatski Medijski Servis

Ministar pravde BiH odlučuje o Mamiću

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Ministar pravde BiH Josip Grubeša trebalo bi da donese konačnu odluku da li će BiH izručiti Hrvatskoj bivšeg izvršnog direktora zagrebačkog Fudbalskog kluba “Dinamo” Zdravka Mamića.

O izručenju Mamića Hrvatskoj odlučivaće Vanpretresno vijeće Suda BiH na osnovu žalbe Tužiteljstva BiH u kojoj se navodi da sudac za prethodno saslušanje Tatjana Kosović, kao sudac pojedinac, nije mogla o tome odlučivati, piše “Dnevni avaz”.

Vanpretresno vijeće će nakon što donese odluku o tome informirati Ministarstvo pravde BiH s obzirom na potjernicu Županijskog suda u Osijeku.

Mamićev odvjetnik Zdravko Rajić kaže da je riječ o preinačenju prvostupanjskog rješenja Suda BiH, te da će se sada odlučivati po prijemu molbe Ministarstva pravde Hrvatske za izručenje Mamića, ali da mu nije poznato da li je molba stigla.

“Mislim da, u suštini, od toga nema ništa, jer je ovdje sve jasno”, smatra Rajić.

Mamića su 14. lipnja uhitili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH i istog dana ga predali Sudu BiH, koji je dan kasnije odbio da ga izruči Hrvatskoj.

Županijski sud u Osijeku osudio je Mamića na šest i po godina zatvora izvlačenja oko 10,5 milijuna eura putem transfera igrača iz Nogometnog kluba “Dinamo”.

Mamić je dan uoči izricanja presude pobjegao u BiH, a osječki sud je za njim raspisao domaću i međunarodnu tjeralicu./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte