Hrvatski Medijski Servis

MEKTIĆ PORUČIO IZETBEGOVIĆU: To što je njegov babo ostavio u amanet Erdoganu i Turskoj neka ogradi…

Dragan Mektić, član Glavnog odbora Srpske demokratske stranke i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, održao je danas press-konferenciju na kojoj je, između ostalog, komentirao jučerašnju izjavu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da je njegov otac Alija Izetbegović predsjedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoganu ”ostavio BiH u amanet”, prenosi N1 televizija.

Mektić je oštro kritizirao Izetbegovića.

”Nažalost, moramo se baviti tuđim glupostima umjesto da obrazlažemo naše strateške planove i programe vezane za predstojeće izbore, kako da izvedemo ovo društvo iz sunovarata i krize, da osiguramo kakvu takvu perspektivu mladim ljudima, da ne bježe i napuštaju BiH i samim tim i RS”, poručio je Mektić.

Osvrćući se na izjavu Izetbegovića, Mektić je kazao da ”mi nemamo ništa s Turskom”.

“Ja odavde s ovog mjesta mu poručujem, to što je njegov babo ostavio Erdoganu i Turskoj neka ogradi i prepiše Turskoj. Nemamo ništa ni s njegovim babom, ni s Erdoganom, ni s Turskom. Tu nebulozu i glupost što je izjavio, neka on s Erdoganom sada sjedne i ono što misli da u amanet, Erdogan neka što prije ograde i prepiše jedan kroz jedan Erdoganu. Ne može on davati niti njegov babo u amanet. Mislim da to nikome ne odgovara pa ni Bošnjacima”, dodao je on./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte