Hrvatski Medijski Servis

MAY: Rusija se miješala u britanske izbore, Putin potkopava “slobodno društvo”

Theresa May je optužila Moskvu da se miješala u izbore u Velikoj Britaniji i provodila akcije cyber špijunaže u dosada najžešćoj kritici službenog Londona upućenoj ruskoj vladi, javlja BBC.

Britanska premijerka je navela da je vlada Vladimira Putina pokušavala “potkopati slobodno društvo, te je plasirala lažne informacije”.

May je rekla da ne želi sukob s Rusijom, ali da štiti svoje interese.

Poručila je Putinu da bi trebao izabrati drugačiji put od onoga kojim Rusija  ide posljednjih godina te da bi, ako želi biti partner Moskva trebalo igrati po pravilima.

– Rusija je u više navrata povrjeđivala zračni prostor europskih država, vodila kampanju ometanja i špijunaže putem interneta i uplitala se u izbore, hakerski napadala Dansku, Bundestag i mnoge druge – rekla je May.

Istakla je da Velika Britanija ostaje predana NATO-u i provođenju Brexita s nadom da će ekonomsko partnerstvo Velike Britanije i EU biti brana protiv ruskog utjecaja u Europi./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte