Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

Tokić: Bošnjačkoj politici je jasno da je RS izgubljena, pa od FBiH nastoje napraviti svoju republiku

„Republika Srpska se sprema za secesiju i samostalnost, a bošnjačka politika od Federacije želi napraviti svoju republiku“, kazao je gostujući na jednoj lokalnoj mostarskoj televiziji dr. Marko Tokić, nekadašnji predsjednik Hrvatske samouprave. Tokić je, kako prenosi Hrvatski Medijski Servis, rekao kako je bošnjačkoj politici jasno da je RS izgubljena te da se preusmjerila na Federaciju.

„Mi moramo dobiti odgovor što s ovim dijelom koji će naslijediti kontinuitet Bosne i Hercegovine i što s Hrvatima“ upitao je Tokić. On je razdoblje Hrvatske Republike Herceg-Bosne nazvao najčasnijim u povijesti.

Marko Tokić je 2001. godine izabran za predsjednika Hrvatske samouprave. Nakon gašenja Samouprave predstavnici međunarodne zajednice su mu zabranili političko djelovanje, a organiziran je i sudski proces protiv vodstva Samouprave. Tokić je danas profesor na Sveučilištu u Mostaru. (HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte