Hrvatski Medijski Servis

Majstor klasične gitare Sanel Redžić u Mostaru

Foto Fena

Nakon uspješnih koncerata u Parizu i Sarajevu, majstor klasične gitare Sanel Redžić večeras u 20 sati održat će koncert u Narodnom pozorištu Mostar u sklopu svoje prve bosanskohercegovačke koncertne turneje.

Sanelova ideja je da pored prezentiranja svog umjetničkog programa, kojeg godinama usavršava sa profesorima sa najprestižnijih svjetskih univerziteta, svoje znanje i iskustvo prense na mlade gitariste širom Bosne i Hercegovine. Shodno tome je u svakom gradu u kojem će realizirati koncert zamišljena i realicija masterclassa sa učenicima muzičkih / glazbenih škola.

Nakon sjajnog masterclassa u Sarajevu, Sanel je danas radio sa učenicima muzičkih / glazbenih škola u Mostaru, a na isti se odazvao velik broj djece.

“Vrlo sam sretan i ponosan na sve učenike koji su danas na mom predavanju. Kao i mnogo puta do sada uvjerio sam se da ova zemlja obiluje talentima, kako u kulturi tako i u svijetu klasične gitare te da je Mostar oduvijek bio rasadnik za velike talente. Drago mi je da sam svoje dugogodišnje iskustvo i znanje uspio prenijeti na svoje današnje mostarske učenike te njihovu kreativnost usmjeriti u ispravnom smjeru. Moram biti iskren i reći da je današnji sat bio samo početak jednog dugogodišnjeg procesa edukacije koju namjeravam nastaviti sa ovom divnom djecom u budućnosti”, izjavio je Sanel Redžić.

Napominjemo da večerašnji koncert majstora klasične gitare Sanela Redžića počinje u NPM-u u 20 sati.

Redžić će na koncertu u Mostaru publiku odvesti na jedno muzičko putovanje kroz Italiju i Španjolsku i uvesti je u svijet svog najdražeg kompozitora Johanna Sebastiana Bacha./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte