Hrvatski Medijski Servis

LJUBUŠKI: U Knjižnici održana arheološka radionica za djecu

Knjižnica Ljubuški, u suradnji s Odjelom Arheologije, povodom Međunarodnog dana arheologije, organizirala je arheološku radionicu za djecu predškolskog uzrasta, u srijedu 18. listopada 2017. godine, s početkom u 10 sati, u prostorijama knjižnice, prenosi Ljportal.com. 

Voditeljica arheološke radionice bila je magistrica arheologije Marina Boban, koja je sudionike – polaznike Dječjeg vrtića Ljubuški, ponajprije, kroz zanimljivu prezentaciju, pobliže upoznala s arheologijom i kulturnom baštinom Općine Ljubuški.
Potom su djeca, služeći se plastelinom i drugim materijalima, prionuli izradi predmeta nalik arheološkim artefaktima (posudice, nakit, mačeve i dr.).

Po okončanju arheološke radionice djeca su svoje radove izložila u knjižnici gdje će biti izloženi nekoliko dana te će svi posjetitelji biti u prigodi vidjeti iste.

Podsjećamo, svrha radionice je popularizacija arheologije te buđenje svijesti za kulturnom baštinom, kako kod odraslih, tako i kod djece. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte