Hrvatski Medijski Servis

LJUBUŠKI: ​Kravicu ove sezone posjetilo 150.000 turista

Kravica, jedan od najljepših vodopada u Europi, koji se nalazi na rijeci Trebižat, u blizini Ljubuškog, ove godine posjetilo je oko 150.000 gostiju iz cijelog svijeta, podatak je javnog poduzeća “Parkovi”, koje upravlja ovim lokalitetom.

Izletište i kupalište

U sklopu ovog poduzeća djeluje poslovna jedinica “Kravica”, iz koje ističu da iz godine u godinu raste interes turista za ovu oazu u kamenu. Ističu i da se zahvaljujući ulaganju u promociju i marketing za izletište i kupalište u podnožju Kravice sve više zna.

Sezona još nije završila, ali vidljiv je porast gostiju koji svakodnevno dolaze u ovo naše izletište. Najviše gostiju imamo iz Hrvatske, BiH, arapskih zemalja, Italije, Češke i Poljske. Ove godine dosta smo uložili u marketing i to je doprinijelo povećanju broja gostiju – kazao je Nikica Vučić, voditelj sektora poslovne jedinice “Kravica”.

Tako su, istakao je Vučić, diljem BiH postavljeni promotivni jumbo-plakati, duž jadranske obale, od Splita do Dubrovnika, kao i na svim većim zračnim lukama u BiH i Hrvatskoj. Također, dosta je uloženo i u infrastrukturu i nove sadržaje, piše Dnevni Avaz.

LED rasvjeta

Početkom šestog mjeseca puštena je u rad LED rasvjeta kojom su osvijetljeni sam vodopad, kao i staza i silazne stepenice. Gradimo i upravnu zgradu na ulazu u izletište, a ona bi trebala biti završena do kraja rujna. Vrijednost radova je 300.000 KM, a financira ih Federalno ministarstvo okoliša i turizma kroz projekt za koji je aplicirala Općina Ljubuški – naveo je Vučić.

Samostan i Koćuša

Vučić ističe da je ove sezone povećana cijena ulaznice s četiri na šest maraka. To je cijena za pojedinačne posjete, a na veće skupine može se dobiti neki popust. U cijenu ulaznice sada je uračunata posjeta muzeju i franjevačkom samostanu na Humcu te vodopadu Koćuša – kazao je Vučić./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte