Hrvatski Medijski Servis

Ljubušaku 14 mjeseci zatvora zbog malverzacija u obradi kredita

Općinski sud u Ljubuškom proglasio je krivim V. B. (55) iz Ljubuškog zbog nesavjesnog rada u službi i osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 2 mjeseca, potvrđeno je za Hrvatski Medijski Servis iz Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu podiglo je optužnicu protiv V. B. stavljajući mu na teret da je kao kreditni službenik mikrokreditne fondacije “S…” Sarajevo u vremenskom periodu od 2005. do 2011. godine fondaciju oštetio za iznos od 18.319,84 KM.

Kao osoba ovlaštena i odgovorna za obradu kredita, protivno pravilniku i proceduri, u ime mikrokreditne fondacije potpisao je pet ugovora o kreditu, prema kojima jamci navedeni u kreditnoj dokumentaciji nisu uopće pristali biti jamci. U navedenim slučajevima optuženi je prihvaćao lažnu dokumentaciju za jamce zbog čega se dug kasnije nije mogao namiriti niti od korisnika kredita niti od navodnih jamaca, izjavio je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Pored zatvorske kazne u trajanju od 14 mjeseci, optuženom je izrečena sigurnosna mjera zabrane obavljanja zvanja, djelatnosti ili dužnosti.

S obzirom na to da je riječ o nepravomoćnoj presudi, postoji mogućnost ulaganja žalbe o kojoj će odlučivati Županijski sud u Širokom Brijegu./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte