Hrvatski Medijski Servis

LJUBIĆ ODBACIO MEDIJSKE MANIPULACIJE SARAJEVA: Bh. Hrvatima je NATO, uz EU, strateški interes

Svaka odluka institucija, napose Ustavnoga suda BiH, izaziva prijepore. Tako je bilo i s odlukom vezanom uz vojarnu u Han Pijesku. Predsjednik Glavnog vijeća HNS-a Božo Ljubić u intervjuu za Večernji list BiH komentira medijske manipulacije Sarajeva. Upitan stoji li tvrdnja da su Hrvati, odnosno hrvatska politika, protiv članstva BiH u NATO-u, Ljubić kaže:

-Hrvatska politika u Bosni i Hercegovini i hrvatski narod apsolutno podržavaju euroatlantske integracije, što znači članstvo u Europskoj uniji i NATO-u kao svoj strateški interes. S druge strane, radi se o grubim manipulacijama u javnosti koje se mogu čuti iz političkog i medijskog Sarajeva. Naime, ovdje se radi o tipičnim konstrukcijama, a ne nikakvim izjavama ili stajalištima hrvatske politike.

Ljubić kaže kako je stav Glavnog vijeća HNS-a BiH, iako jučer o tome nije raspravljano, da hrvatska politika podržava sve odluke Ustavnoga suda BiH, uključujući i one koje služe za aktiviranje MAP-a i članstva BiH u NATO-u.

-Ukoliko je neka lokacija uvjet za aktiviranje MAP-a, mi to apsolutno podržavamo da se knjiži na ministarstvo obrane. Međutim, isto tako mi smatramo da se ne može kroz aktiviranje MAP-a i rješavanje vojne imovine u tome kontekstu ulaziti u rješavanje drugih pitanja koja bi dovela do redefiniranja nadležnosti u BiH kada je u pitanju državna imovina. Svu imovinu koja nije uvjet za aktiviranje MAP-a i članstvo u NATO-u treba staviti na raspolaganje općinama i županijama u FBiH, odnosno entitetu Republike Srpske, kazao je Ljubić./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte