Hrvatski Medijski Servis

LIVNO: Otvara dječiji vrtić ‘Sunčani most II’

Svečano otvorenje vrtića ”Sunčani most II” bit će upriličeno u četvrtak 4. svibnja s početkom u 10 sati u Livnu. Otvaranjem vrtića osigurano je šest radnih mjesta. Vrtić nudi mogućnost cjelodnevnoga boravka za 40 djece uzrasta od tri do šest godina. Moderno opremljena zgrada i oprema za rad s djecom nudi raznovrsne mogućnosti za optimalan razvoj djece.

Osnivačka organizacija promovira podizanje standarda kvalitete odgojno-obrazovnoga rada pa omogućava rad s djecom u manjim skupinama (maksimalno 20 djece u jednoj skupini), uključivanje četvero djece s teškoćama u razvoju, kao i besplatan boravak za sedmero djece iz socijalno ugroženih obitelji.

Osnivanje vrtića je proširenje projekta koji je ”Diakoniewerk” započeo prije 15 godina, osnivanjem Multietničkog inkluzivnog vrtića ”Sunčani most” u Mostaru, prvoga takvoga vrtića u Bosni i Hercegovini.

Inače, Austrijska nevladina neprofitna organizacija ”Diakoniewerk”, u suradnji s Općinom Livno, početkom studenoga 2016. godine, osnovala je Multietnički inkluzivni vrtić “Sunčani most II” Livno.

”Diakoniewerk” je respektabilna austrijska organizacija koja broji 3 500 zaposelnih u više od 150 institucija diljem Austrije i u drugim europskim zemljama, a u suradnji s lokalnim zajednicama u BiH, ”Diakoniewerk” danas zapošljava 12 osoba.

Otvaranjem još jednog vrtića u Livnu promovira se multietnički i inkluzivni pristup u predškolskom odgoju i obrazovanju. Općina Livno, u suradnji s UNDP-om i vladom HBŽ osigurala je prostorije za rad ovoga vrtića, obnovivši zgradu nekadašnjeg Zavičajnog muzeja. Ukupna vrijednost projekta rekonstrukcije zgrade iznosila je cca 250 000 maraka. Opremu za dječje igralište osigurao je UNICEF, priopćeno iz Multietničkog inkluzivnog vrtića “Sunčani most II”.

Ukupna godišnja vrijednost realizacije vrtića ”Sunčani most” u Livnu i Mostaru za 2017. godinu iznosi 217 000 €. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte