Hrvatski Medijski Servis

Legendarna ‘Audicija’ se vraća nakon 28 godina

Nakon 33 godine, koliko je prošlo od nastanka predstave „Audicija” i 28 godina od zadnjeg igranja glumci iz ove predstave koja je osvojila bivšu Jugoslaviju Admir Glamočak, Senad Bašić, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Mladen Nelević, Jasmin Geljo i Željko Ninčić ponovo će zajedno stati na scenu da bi s istom energijom kao nekada nasmijavali publiku.

Turneja nazvana 033 po pozivnom za Sarajevo i po nastanku “Audicije”, krenut će u listopadu iz Sarajeva, a zatim slijede Tuzla, Zenica, Split, Osijek, Beograd, Novi Sad, Zagreb….

Predstava koja je nastala kao vježba za ispit, pa onda prvo punila dvoranu Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo, da bi potom punila mnogo veće dvorane, kako je najavljeno na pres-konfrenciji, vraća se.

Istina s izvjesnim izmjenama, ali sa željom kako bi prije svega nasmijala publiku i djelovala tarapeutski.

Admir Glamočak tako je između ostalog rekao kako se nada da će biti veseli kao prije 33 godine te kako se zaželio smijeha.

Mladn Nelević, član originalne postave, koji je na sebe preuzeo ulogu profesora koju je imao Boro Stjepanović je istaknuo kako je svima u ovim godinama potrebna radost života.

Senad Bašić kazao je kako mu je drago što su ponovo zajedno i što će ponovo raditi.

-Prikazivanje je nešto što ne popušta kada uhvati, bez obzira na to što smo imali dileme. Naše godine ništa ne znače u odnosu na ono kada smo bili mladi. Mislim i da je prednost jer svi mi imamo fenomenalne karijere i realizacije vrlo ozbiljnih projekata i mnogo smo iskusniji nego što smo onda bili – rekao je Senad Bašić.

Željko Ninčić je rekao da je lijepo što su se okupili te da nam je potrebna pozitivna energija.

Emir Hadžihafizbegović smatra kako će predstava biti aktualna i slika i odraz vremena u kojem danas živimo.

Ukratko glumci koji nam žele vratiti “Audiciju” složni su u tome kako je riječ o predstavi koja ih je ponovo okupila s više strana, predstavi u kojoj će sudeći po još prisutnoj energiji između njih uživati i oni i publika.

Produkciju predstave radi Stage production, a generalni sponzor je Sparkasse banka./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte