Hrvatski Medijski Servis

LAVIĆ KOD TOPIĆA: Nepravedno smanjivanje potpore

Predsjednik Bošnjačke zajednice kulture “Preporod”, prof. dr. Senadin Lavić posjetio je u srijedu Središnjicu Hrvatskog kulturnog društva Napredak, gdje ga je primio predsjednik Društva, prof. dr. Franjo Topić.

Dvojica su predsjednika ovom prigodom razgovarali o zajedničkoj suradnji, te kako uopće unaprijediti kulturu u Bosni i Hercegovini. I Napredak i Preporod su, uz ostala kulturna društva, već kroz povijest, a i danas puno čine. Kulturni i općenito društveni život bio bi znatno siromašniji bez velikog rada njihovih podružnica i ogranaka.

Lavić i Topić su razgovarali i o potpori državnih institucija kulturnim društvima, te se usuglasili kako se potpora nepravedno smanjuje. Stoga će zajedno s Srpskim prosvjetno-kulturnim društvom Prosvjeta i Židovskim kulturno-prosvjetnim i humanitranim društvom La Benevolencija uputiti dopis državnim institucijama. Dva su predsjednika, također, konstatirali nužnost donošenja posebnog zakona za ova drevna društva, priopćeno je nakon sastanka./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte