Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

Kulturna manifestacija ‘Kulturno i prirodno bogatstvo posavine’

Federalno ministarstvo kulture i sporta dvadeset i prvi put organizira kulturnu manifestaciju “Dani europskog nasljeđa”, koja će se održati 25. i 26. listopada u Orašju i Tolisi, prenosi Fena. 

Tema manifestacije, po preporuci Vijeća Europe, je “Kulturno i prirodno bogatstvo Posavine”.

Kako je priopćeno iz Ureda za informiranje Federalnog ministarstva kulture i sporta, manifestacija će biti otvorena 25. listopada, izložbom fotografija ‘Posavski motivi foto kluba Orton’ u 11 sati, u Orašju.

Istog dana bit će upriličen obilazak džamije Azizija u Orašju kao i župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije te Franjevačkog samostana u Tolisi.

Izložba učeničkih radova i svečana dodjela diploma, kao i zahvalnica, bit će upriličena u 20 sati u Tolisi.

Drugog dana manifestacije, 26. listopada, u Osnovnoj školi Ilije Starčevića u Tolisi bit će upriličena radionica na temu ‘Pletem korpu od vrbova pruća’, dok će u 19 sati, u Orašju, u Hotelu Navis, biti upriličena dodjela povelja institucijama i pojedincima za doprinos u zaštiti kulturno povijesne baštine BiH. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte