Hrvatski Medijski Servis

Krišto, Zvizdić i Radmanović izabrani u Kolegij Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH

Foto: N1

Borjana Krišto, Denis Zvizdić i Nebojša Radmanović izabrani su na mjesta predsjedateljice te prvog i drugog zamjenika predsjedateljice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Zastupnik Nikola Lovrinović je, u ime kluba HDZ-a BiH, za predsjedateljicu Zastupničkog doma predložio Borjanu Krišto. Ona je dobila 26 glasa za, protiv je bilo 8, suzdržanih 7.

Zastupnik Adil Osmanović je, u ime kluba SDA, za prvog zamjenika predsjedatelja predložio Denisa Zvizdića. On je dobio 23 glasa za, protiv 17, suzdržanih 2, javlja N1.

Zastupnik Saša Magazinović u ime kluba SDP-a, za tu poziciju predložio Nermina Nikšića. Za njega je glasovalo 17 zastupnika, protiv 16, suzdržanih 9. U drugom krugu za Nikšića je glasovalo 15 zastupnika , protiv 21, suzdržana 4 što nije bilo dovoljno.

Snježana Novaković-Bursać je, u ime SNSD-a, za drugog zamjenika predsjedateljice predložila Nebojšu Radmanovića. Za je glasalo 24 zastupnika, protiv 13, suzdržanih 3.

Poslovnikom je propisano da, nakon što zastupnici daju izjavu, Dom među svojim članovima bira po jednog predstavnika iz svakog konstitutivnog naroda koji će obavljati dužnosti predsjedatelja, prvog zamjenika predsjedatelja i drugog zamjenika predsjedatelja Doma.

Predsjedatelj ne može biti izabran iz istog konstitutivnog naroda kao predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjedatelj Vijeća ministara BiH./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte