Hrvatski Medijski Servis

KOŠARAC: Samo SDS-u ne smeta Izetbegovićevo zveckanje oružjem

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac rekao je da samo koalicijski partneri i politički sljedbenici Bakira Izetbegovića iz SDS nisu jučer reagirali na izjavu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH o tome da “BiH treba priznati i da će priznati” samoproglašenu nezavisnost Kosova.

“Cijela regija zapadnog Balkana uznemirena je Izetbegovićevim najavama jednostranih rješenja, suprotnih Daytonskom sporazumu, kao i njegovim zveckanjem oružjem. Reagirale su najvažnije institucije Republike Srpske i Srbije, kao i srpski član Predsjedništva BiH. Svi su reagirali, osim Bakirovih koalicijskih partnera i političkih sljedbenika iz SDS-a, koji su jučerašnji dan iskoristili za novi napad na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika”, rekao je Košarac Srni.

On je ocijenio da “poslušnička i poltronska politika, koju SDS pune tri godine demonstrira u zajedničkim institucijama vlasti u Sarajevu, ohrabruje Bakira Izetbegovića u njegovoj suludoj namjeri da poništi Daytonski mirovni sporazum i od BiH napravi islamsku državu po mjeri njegovog oca Alije”.

“Ohrabren činjenicom da ima Srba koji su svakog trenutka spremni da mu potrče u zagrljaj, Bakir je pokušao poništiti 9. siječanj, Dan Republike Srpske, zatražiti reviziju presude protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu i mnogo drugih stvari koje su u protekle tri godine nanosile političku i svaku drugu štetu Republici Srpskoj i srpskom narodu”, upozorio je Košarac.

Naglašavajući kako je “SDS jedina politička stranka u BiH i cijelj regiji koja nema nikakvih problema s Bakirom Izetbegovićem”, Košarac je vodstvo SDS-a pozvao na, kako je rekao, razum i okupljanje oko institucija Republike Srpske.

“Nadam se da će imati dovoljno razuma da ne prihvate poziv visokog predstavnika Valentina Inzka, koji je odlučio 8. prosinca u Sarajevu okupiti čelnike stranaka propale koalicije u zajedničkim institucijama. Ako ponovo s Bakirom i Inzkom sjednu praviti dogovor protiv Republike Srpske, onda SDS-u više nema pomoći”, zaključio je Košarac./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte