Hrvatski Medijski Servis

KONJIC: Potraga za 72-godišnjim Ibrahimom Ivkovićem iz Bugojna

Uposlenici Službe za CZ i vatrogasci općine Konjic od jučer su angažirani u potrazi za 72-godišnjem Ibrahimom Ivkovićem iz Bugojna, čiji je nestanak prijavljen 8. veljače. U tim aktivnostima im pomažu pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ i Sportsko-rekreativnog kluba “Neretva” iz Konjica, te Federalnog tima za spašavanje na vodi.

– S obzirom na to da operativne radnje nisu dale rezultate, odlučili smo se na pretraživanje korita rijeke Neretve i Jablaničkog jezera od Novog mosta do Orahovice, na osnovu pretpostavke da je Ivković možda došao do obale rijeke i da mu se dogodilo nešto slučajno ili namjerno – izjavio je zapovjednik PU Konjic Mustafa Gakić.

Ivković je posljednji put viđen na autobuskoj postaji u Konjicu 8. 2. 2018 godine, gdje je, prema riječima vozača autobusa koji je prometovao na relaciji Sarajevo – Bugojno, izašao iz autobusa oko 16 sati i 15 minuta, te se uputio u pravcu tržnog centra u Koloniji, otkada mu se gubi svaki trag, piše Avaz.ba.

Iz PU Konjic su najavili da će nastaviti aktivnosti na razjašnjavanju ovoga slučaja./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte