Hrvatski Medijski Servis

Koncert ‘U susret Božiću’ oduševio prepunu župnu crkvu u Busovači

U župnoj crkvi župe Sv. Ante Padovanskoga Busovača učenici i djelatnici Osnovne glazbene škole „Jakov Gotovac“ Busovača održali su božićni koncert pod naslovom „U susret Božiću“.

Uz brojne sugrađane, koncertu su nazočili predstavnici medija, uzvanici iz javnog, vjerskog i kulturnog života među kojima vrijedi spomenuti veleposlanika Republike Hrvatske Ivana Del Vechija te gosp. Marinka Čavaru, predsjednika Federacije. Koncert su u izravnom prijenosu mogli pratiti slušatelji Radio Busovače i Radio Marije.

Koncert je svečano otvorio školski zbor i orkestar izvedbom Božićnih pjesama. U nastavku koncerta učenici Glazbene škole su pokazali svoje glazbeno umijeće izvodeći djela poznatih skladatelja na klaviru, gitari i harmonici. Zanimljiv je bio i nastup najmlađih učenika koji su izveli Menuet J. S. Bacha na svirajućim cijevima što je izazvalo oduševljenje publike. Božićnu glazbenu čaroliju nastavili su članovi vokalnog sastava Gloria s gostima, pod ravnanjem prof. Davorke Dujmušić.

Slušatelji su mogli uživati u anđeoskim zvucima violine, violončela, klarineta, saksofona kao i najsavršenijeg instrumenta – ljudskog glasa, piše Večernji list. Izvedene su skladbe „Bosanska elegija“ (fra Slavko Topić), „O prislavna Božja mati“ (S.Topić), „Gloria in excelsis Deo“ (kanon), „Ave Maria“ (s. Lujza Kozinović) i „Bliže o Bože moj“.

Koncert su svojim nastupom uveličali Dajana Šegvić (mezzosopran), Maja Kurevija (violina), Manuela Ekmečić (violončelo), Valentin Šeremet (klarinet i saksofon). Bio je to vrhunski umjetnički ugođaj i nadamo se da su čarobne note dirnule svako srce./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte