Hrvatski Medijski Servis

„Kisik“ na sceni HNK Mostar

Na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru u petak, 15. 12. 2017., s početkom u 20 sati, bit će odigrana predstava „Kisik“.

„Kisik“ je priča iz moskovske zgrade ispričana biblijskim jezikom i puna različitih asocijacija. Originalnost dramaturške ideje zasniva se na tome da glumci vode dijalog s publikom pomoću ritmizirane i poetizirane proze. Autor nudi izravna, ali lagana, zgodna i duhovita razmatranja na teme morala, egzistencijalna, društvena i politička pitanja. Viripajev ne štedi nikoga: kritizira život u vele¬gradu, ismijava život snobova. Glavno vezivno tkivo ovoga snažnog i neobičnog teksta je naslovni kisik, koga traže ju¬naci – Ona i On. Kisik je za njih nosilac ljubavi i slobode pa se zato „bezdušni dekadenti“ srčano bore za njega.

Autor predstave je Ivan Viripajev, režiju potpisuje Tanja Miletić Oručević, a u njoj igraju Jelena Kordić Kuret i Ivan Skoko./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte