Hrvatski Medijski Servis

KISELJAK: Obilježena 24. obljetnica stradanja hrvatskih i srpskih civila u Gojakovcu

Vijenci, svijeće i molitva za žrtve na 24. obljetnicu stradanja šest hrvatskih i troje srpskih civila u naselju Gojakovac, općina Kiseljak. Program obilježavanja, sjećanja i odavanja dužne počasti i ove je godine počeo polaganjem vijenaca pred Spomen obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama župe Lepenica.

Uz obitelji stradalih, predstavnike Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, žrtvama Gojakovca poklonilo se i brojno izaslanstvo hrvatskih dužnosnika na svim razinama vlasti predvođeno Lidijom Bradara, predsjedateljicom Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i članicom Predsjedništva HDZ BiH.

Nakon polaganja vijenaca, molitvu za duše stradalih u Gojakovcu kao i sve poginule branitelje ovog kraja u župnoj crkvi u Lepenici predvodio je fra Stipan Radić, lepenički župnik.

U svojoj propovjedi fra Stipan je naglasio kako su hrvatski branitelji ovog kraja stradali pokušavajući obraniti svoj dom, a ne u pohodu na tuđe teritorije dok su civili stradali u Gojakovcu u lipnju 1993. godine ubijeni samo zato jer su ostali na svome.

Župnik župe Lepenica okupljene je podsjetio na žrtvu koju su branitelji dali u proteklome ratu, a koja će, naglasio je, imati smisla samo ukoliko narod kojem pripadaju opstane na ovim prostorima, ne plašeći se novog života ni izazova koje nosi./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte