Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

Kina upozorila Trumpa zbog Sjeverne Koreje: “Ne igrajte se vatrom”

Kina je usred rastućih napetosti između SAD-a i Sjeverne Koreje upozorila Donalda Trumpa da se “ne igra s vatrom”, javljaju svjetski mediji.

Kineski državni mediji su pozvali na “oprezan razgovor” kako bi se situacija smirila nakon što je Trump obećao da će Sjevernu Koreju “dočekati vatra i bijes kakve svijet dosad nije vidio”.

Sjeverna Koreja je odbacila Trumpove riječi kao “hrpu besmislica” te objavila da će do sredine kolovoza dovršiti plan za lansiranje četiriju raketa u američki teritorij Guam, gdje se nalazi vojna baza SAD-a.

“Sjevernu Koreju se ne može olako shvatiti”
 
China Daily je objavio: “Prijeteća retorika Pjongjanga ne može se olako shvatiti jer je njihov razvoj raketa napredovao brže od očekivanog, unatoč međunarodnom protivljenju i oštrim sankcijama”.

“Posljednji okršaj između Pjongjanga i Washingtona je osobito zloslutan. Ovo obostrano upiranje prstom uvuklo je obje strane u sve veće nepovjerenje i neprijateljstvo, što je najveća prepreka  rješavanju krize”, piše China Daily.

“Nikako ne smije doći do oružanog sukoba”

Državna novinska agencija Xinhua također je kritizirala “neprijateljsku retoriku” te upozorila: “Nijedna strana se ne smije igrati s vatrom”.

“Najvažnija činjenica u vezi problema s nuklearnim oružjem na korejskom poluotoku je to da nikako ne smije doći do oružanog sukoba, a svaka nekontrolirana situacija ili ‘slučajna iskra’ mogla bi pokrenuti katastrofalan sukob”, navela je agencija./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte