Hrvatski Medijski Servis

KARAMEHMEDOVIĆ: Bojim se da BHRT neće izdržati još dugo

Belmin Karamehmedović, generalni direktor BHRT-a gostovao je u emisiji Točka na 7 N1 televizije gdje je govorio o problemima i budućnosti Javnog RTV servisa u BiH. Može li javni servis Bosne i Hercegovine doživjeti grčki scenario? “Grčki javni servis je ukinula Vlada Grčke u vrijeme kada je Grčku pogodila strašna ekonomska kriza. Nas, ako dođe do gašenja neće zvanično ugasiti Vlada, ali zbog nepostojanja finansiranja može doći do gašenja BHRT-a.

Možemo doći u situaciju da nam sutra isključe struju zato što ne plaćamo račune”, kazao je Karamehmedović za N1. Javni servis svojim djelovanjem na momente krši zakon, ali taj isti Zakon predviđa financiranje javnog servisa. “Zakon predviđa da imamo i financiranje. Što se nas tiče mi ćemo učiniti sve, i činimo, da održimo program do kraja, ali bojim se da nećemo izdržati još dugo”.

Karamehmedović je kazao da usprkos problema, javni servis uvijek stavlja gledatelje na prvo mjesto. “Ja bih najsretniji bio kad bi se dogovor mogao postići mimo suda. Gledtelje stavljamo na prvo mjesto, priznali to oni ili ne. Ljudi nemaju predstavu koliko sve to koša. I dalje radimo za građane, samo ne znam do kada ćemo moći”./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte