Hrvatski Medijski Servis

JUNCKER: Bio sam u pravu za Zapadni Balkan, uskoro odlazim tamo

Govoreći na munhenskoj sigurnosnoj konferenciji predsjednik Europske Komisije Jean-Claude Juncker pohvalio se da je bio u pravu kada je rekao da do kraja njegova mandata nijedna zemlja sa Zapadnog Balkana neće postati članica EU, javlja N1.

Ponovno je najavio posjet našoj regiji.

“Kada je u pitanju regija Zapadnog Balkana sjećate se da sam rekao 2014. da nijedna od ovih zemalja neće biti spremna za članstvo u Uniji do 2019. i to se sada potvrdilo. Nijedna od tih zemalja danas nije spremna, a da sam tada rekao da hoće biti danas biste me kritizirali. Nedavno smo objavili strategiju za Zapadni Balkan i to pokazuje naše opredjeljenje kada je u pitanju ova regija. Uskoro idem u posjet regiji Zapadnog Balkana i nadam se da će i to donijeti pozivitne poruke”, poručio je Juncker.

Dodao je kako zemlje Zapadnog Balkana moraju rješiti sve granične sporove prije nego što se pridruže bloku.

“Brojni su granični sporovi na zapadnom Balkanu i oni se moraju riješiti prije nego što odemo korak dalje”, zaključio je predsjednik EK./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte