Hrvatski Medijski Servis

JOVANOVIĆ: Srbima treba reći istinu – Kosovo je zauvijek otišlo!

Čedomir Jovanović

Predsjednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da je Srbima potrebno reći istinu – “da je Kosovo zauvijek otišlo”.

“To je istina – tužna, tragična, ali istina koju dugujemo Srbima. Ni tada, kao ni danas, nismo odustajali od vjere da su drugačije veze Kosova i Srbije ne samo moguće, nego i neumitne”, naveoje Jovanović, u priopćenju za javnost.

On je dodao da budućnost Srbije ne smije biti talac ružne slike prošlosti.

“Ne smijemo, u ime praznih riječi o demokraciji i promjenama, podržavati one koji su za demokraciju samo kada ona odgovara Srbima i promjene samo kada one vode u ono što je nekada već pogrešno bilo”, prenosi Beta.

Jovanović je dodao da već 10 godina Kosovo živi svoj zacrtani put, jer to više nije “zemlja kakva je u krvi nastajala prije desetljeće ili da”, a da je Srbija ostala ista, “i dalje nespremna suočiti se sa svojom ulogom u tom tragičnom gubitku koju je generacija političara, koji se još uvijek bore za vlast, ostavila novim generacijama koje tek dolaze”./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte