Hrvatski Medijski Servis

JOSIP JERKOVIĆ Izaslanstvo Hrvata iz RS-a uskoro u Zagrebu s Grabar-Kitarović

Dopredsjednik Republike Srpske Josip Jerković najavio je sastanak predstavnika Hrvata iz tog bh. entiteta s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar – Kitarović u Zagrebu, kako bi prije njene službene posjete Posavini u ožujku detaljnije izložili probleme s kojima se susreću.

U sklopu službenog boravka u BiH, Kolinda Grabar – Kitarović je sinoć, na poziv dopredsjednika RS-a iz reda hrvatskog naroda, posjetila Derventu, gdje se u Hrvatskom domu „Napredak“ sastala s mnogobrojnim povratnicima, dužnosnicima u vlasti RS-a, crkvenim predstavnicima i predstavnicima udruga, priopćeno je danas iz Jerkovićevog ureda.

On se zahvalio Kolindi Grabar – Kitarović što se unatoč gustom rasporedu odlučila za posjet Hrvatima u ovom dijelu BiH.

-Puno je problema s kojima se susrećemo, počevši od povratka, obnove kuća, održivog povratka, ali to su teme za prigodu kada ćete nam doći u službeni posjet gdje ćemo moći detaljnije obrazložiti navedene teme – izjavio je dopredsjednik Jerković

Grabar-Kitarović je naglasila brigu o Hrvatima u BiH, kako je navela, drugoj domovini hrvatskog naroda.

-U mom političkom programu važno mjesto zauzima borba za ravnopravnost Hrvata u cijeloj BiH, kao i ovdje u RS, a upravo ovaj posjet je simboličan dokaz te borbe. Hrvati u RS mogu računati na istu potporu, kao i pripadnici hrvatskog naroda u drugim dijelovima BiH koja je njihova domovina. Zahvaljujem se dopredsjedniku Jerkoviću na pozivu, ali očekujem i izaslanstvo Hrvata iz RS u Zagrebu, te također još jedan službeni posjet ovim prostorima tijekom ožujka ove godine. Ja sam uz vas, Hrvatska je uz vas – izjavila predsjednica RH Kolinda Grabar – Kitarović, navedeno je u priopćenju.

Predsjednik HKD „Napredak“, podružnice Derventa, fra Mirko Filipović je govorio o obnovi Hrvatskog doma te naveo i problem prelazaka međudržavne granice Bosanski Brod/Slavonski Brod, te dugotrajnih čekanja./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte