Hrvatski Medijski Servis

Jedan od najvećih svih vremena za petak najavio izvanrednu presicu

FOTO: Getty Images

U karijeri je osvojio svako natjecanje u kojem je sudjelovao. 34 velika trofeja. Niti jedan španjolski nogometaš nije osvojio više. S Barcelonom je osvojio osam naslova prvaka, šest španjolskih kupova, sedam superkupova, četiri Lige prvaka, tri europska superkupa i tri Svjetska klupska prvenstva.

Sa španjolskom reprezentacijom bio je dvaput europski prvak, a 2010. godine osvojio je i Svjetsko prvenstvo. Iniesta je u nogometu ostvario i osvojio sve. Zapravo, skoro sve. Postoji trofej koji Andres nema u svojoj vitrini. A trebao ga je dobiti. Zlatna lopta. No na to nije mogao utjecati, o tome su odlučivali neki drugi ljudi, prenosi index.hr.

Nakon šokantnog ispadanja od Rome u četvrtfinalu Lige prvaka Andres je izjavio da od ljeta napušta Camp Nou, kultni stadion na koji je došao još kao dječak i na kojem se upisao u vječnost. Tko zna gdje će završiti karijeru, neki kažu u Kini, neki tvrde da će otići preko bare družiti se sa Zlatanom, a možda će i kazati dosta i otići u mirovinu. Što god odluči, dobro je odlučio, jer nogometu je ionako dao previše.

Vječni mladić iz Albacetea za petak je najavio izvanrednu konferenciju za medije, koja će biti njegov službeni oproštaj s dresom i klubom kojem je poklonio cijeli život. S 12 godina Andres je došao na Camp Nou, a od 1996. do danas na kultnom stadionu ispisao je neke od najljepših stranica u povijesti nogometa./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte