Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

Izložba “Orijenta(liza)cija” Matka Vekića u Kosači

U četvrtak 20. travnja s početkom u 19 sati i 30 minuta u Mostaru će u Galeriji kraljice Katarine Kosače biti otvorena izložba, jednoga od najznačajnijih hrvatskih slikara mlađe generacije, saznaje Hrvatski Medijski Servis.

Orijenta(liza)cija je novi ciklus slika Matka Vekića, a čine ga dvije tematske cjeline – Džihad i Maska slike božje. Iako naizgled nemaju zajednički nazivnik, povezuje ih umjetnikov slikarski izraz budući da paralelno nastaju, prožimaju se i razvijaju.

Izložba je dio repertoara Mostarskoga proljeća – Dana Matice hrvatske 2017., a realizirat će se u suradnji sa zagrebačkim Muzejom za umjetnost i obrt.

Matko Vekić rođen je 1970. godine u Zagrebu, diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1995. godine, a od tada je priredio više od 40 samostalnih izložbi, bio je sudionikom likovnih kolonija u Hrvatskoj i inozemstvu, izlagao je na brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i na međunarodnim likovnim manifestacijama. Više puta je nagrađivan, a djela mu se nalaze u fundusima Moderne galerije u Zagrebu, Muzeja za umjetnost i obrt, Galerije umjetnina u Splitu, u Zbirci suvremene hrvatske umjetnosti Filip Trade, Zbirci Erste Bank te u brojnim drugim javnim i privatnim zbirkama u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Izložba ostaje otvorena do 11. svibnja u obje izložbene dvorane Galerije kraljice Katarine Kosače. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte