Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

IZETBEGOVIĆ O KANDIDATU SDA ZA PREDSJEDNIŠTVO: Najveću šansu dao sam Denisu Zvizdiću

Bakir Izetbegović. Screenshot TV1

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović smatra da OHR neće nametnuti izmjene Izbornog zakona BiH, ali da bi trebao pomoći da se dođe do nekih rješenja.

“Ali, s obzirom na to da je Ustavni sud ustanovio da je rješenje OHR-a koje je svojevremeno nametnuto pogrešno i da ga treba popravljati, smatram da bi bilo pošteno, u najmanju ruku, od OHR-a i međunarodne zajednice da se iskristalizira neko rješenje kada je riječ o Domu naroda Federacije BiH”, rekao je Izetbegović sinoć za sarajevsku televiziju TV1.

Govoreći o kandidatu SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Izetbegović, koji je i lider te stranke, istakao je da je najveću šansu dao Denisu Zvizdiću.

“On ima najveću šansu da se afirmira, da se pokaže. Pomalo sam ga kočio da vodi politiku koja privlači pažnju zato što je morao sačuvati stabilnost Vijeća ministara. On je s moje strane bio preferiran i stavljen u poziciju da odigra za sebe ponajviše i naslijedi me. Je li to uspio s ovom mojom kočnicom, to treba ocijeniti široko tijelo u SDA”, naglasio je Izetbegović./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte