Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

IZETBEGOVIĆ: Nisam otišao na Sajam jer se tako htjelo, Čović zabija “trn u zdravu nogu”

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, rekao je danas novinarima na konferenciji u Sarajevu da su kandidati za člana Predsjedništva BiH u ime ove stranke Denis Zvizdić, Šefik Džaferović i Safet Softić.

Kako je pojasnio, među kandidatima bili su i Adil Osmanović i Halid Genjac, ali su oni odustali.

Izetbegović je kazao da će se o kandidatu koji će biti predložen u ime SDA za člana Predsjedništva BiH odlučiti 26. svibnja na konvenciji ove stranke. To je jedan od zaključaka s današnje sjednice Predsjedništva SDA, prenosi Dnevni avaz.

Na pitanje zašto nije otišao na Sajam u Mostar, Izetbegović je odgovorio:

– Mislim da se to tako htjelo, da je konkretno Čović to htio da tako bude. Predsjedništvo BiH je stalo svojim i autoritetom i ugledom iza Mostarskog sajma, svojim protokolom. Ja sam onda doživio da dobijem pozivnicu, kakvu su tisuće ljudi dobile, na kojoj ne stoji ni čak da smo pokrovitelji. Nisam znao ni koja mi je uloga tu. To su stvari koje je Čović namjerno uradio. Jedna manipulacija i privatizacija od Čovića. To se namjerno uradilo i nije bilo druge nego ne odazvati se – rekao je Izetbegović i dodao da je on prije dvije godine bio taj koji je otvorio sajam i obratio se.

-To se podrazumijevalo kada je Predsjedništvo pokrovitelj. Ovaj put je Čović odlučio da bude tako, on ima takav utjecaj na one koji organiziraju Sajam. Općenito, mislim da se Čović nije korektno ni mudro odnosio prema Bošnjacima niti koaliciskim partnerima tijekom mandata. Evo, u odnosu na Islamsku zajednicu, ne možemo shvatiti zašto bez potrebe zabija “trn u zdravu nogu”, rekao je Izetbegović.

Na pitanje u vezi s Izbornim zakonom, Izetbegović je rekao kako bi „HNS i Čović htjeli da oni određuju što su prioriteti, pravila igre. I što može i što ne može.

– Oni bi htjeli da pet stranaka nema nikakav stav o tome – istakao je./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte