Hrvatski Medijski Servis

Izaslanstvo Rektorskog zbora BiH kod Čovića

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović danas je u Sarajevu primio izaslanstvo Rektorskog zbora/konferencije BiH predvođeno rektorom Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoranom Tomićem, predsjedateljem Rektorskog zbora/konferencije BiH, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Rektori javnih sveučilišta/univerziteta u BiH uputili su apel Predsjedništvu Bosne i Hercegovine u kojem upozoravaju na teško stanje u visokom obrazovanju i znanosti u BiH. Posebno su istaknuli kako sve razine nadležnih obrazovnih vlasti izdvajaju nedovoljno financijskih sredstava za visoko obrazovanje, a posebno za znanost i znanstveno – istraživačke projekte. Takva praksa se treba promijeniti i visokom obrazovanju i znanosti treba pristupiti strateški kako bi BiH na europskom putu bila konkurentnija u ovom području. Rektori su zamolili dr. Čovića da Predsjedništvo BiH utječe na stvaranje ozračja za bolje vrednovanje i poziciju visokog obrazovanja i znanosti u BiH.

Predsjedatelj Predsjedništva dr. Čović iskazao je razumijevanje za stanje u znanosti i visokom obrazovanju u BiH istaknuvši kako će se osobno angažirati u promociji ovog strateškog područja te je naglasio da će upoznati članove Predsjedništva o ovoj inicijativi, apelu. Posebno je stavio važnost visokog obrazovanja i znanosti u kontekstu europskog puta Bosne i Hercegovine. Predsjedatelj dr. Čović upoznat je i o stanju i radu Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvalitete.

Sastanku su nazočili predsjedatelj Rektorskog zbora/konferencije BiH i rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić, rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta Džemal Bijedić prof. dr. Sead Pašić, rektorica Univerziteta u Tuzli prof. dr. Nermina Hadžigrahić, prorektor Univerziteta u Zenici prof. dr. Enes Hašić, glavna tajnica Branka Hrkać predsjedatelj Upravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvalitete BiH prof. dr. Dževad Zečić i ravnatelj Agencije prof. dr. Enver Haliliović./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte