Hrvatski Medijski Servis

IZASLANSTVO HRVATSKOG SABORA KOD INZKA: Provesti presudu u “slučaju Ljubić”

Visoki predstavnik Valentin Inzko danas je u Sarajevu primio izaslanstvo Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora predvođenu predsjednikom Odbora Mirom Kovačem.

Tema sastanka je bila trenutna politička situacija u Bosni i Hercegovini, kao i pitanja u vezi s euroatlantskim integracijama.

Visoki predstavnik je hrvatsko izaslanstvo informirao o jedinstvenom stavu međunarodne zajednice da domaće institucije trebaju poduzeti sve neophodne korake kako bi osigurale neometano provođenje izbora 2018. godine i provedbu izbornih rezultata.

Pružio je punu podršku procesu koji predvode EU i SAD, a koji za cilj ima prevladavanje razlika u provedbi presude u ‘slučaju Ljubić’, te ponovio da je OHR spreman nastaviti pružati stručnu pravnu podršku.

Inzko je, također, podvukao suštinski značaj dobrosusjedskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

– U interesu je obje zemlje da održavaju dobre odnose. Bosna i Hercegovina i Hrvatska su upućene jedna na drugu. Podrška Hrvatske euroatlantskim aspiracijama Bosne i Hercegovine je značajan resurs. Iskustvo Hrvatske u tom procesu, ukoliko se pametno iskoristi, može olakšati tranziciju Bosni i Hercegovini – kazao je Inzko, priopćeno je iz OHR-a./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte