Hrvatski Medijski Servis

IVANIĆ: Prekidam komunikaciju s Inzkom ako se ne ispriča zbog usporedbe RS i NDH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je danas da ne vidi razlog da kao član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske nastavi komunikaciju s visokim predstavnikom Valentinom Inzkom, ukoliko se on ne ispriča za izjavu u kojoj je u isti kontekst stavio Republiku Srpsku i NDH.

– Inzkova izjava jedna je od najgnusnijih koje smo mogli čuti od osobe koja predstavlja međunarodnu zajednicu u BiH – rekao je Ivanić i istaknuo da je zadatak visokog predstavnika da čuva Daytonski mirovni sporazum, time i Republiku Srpsku, a ne da je poredi sa NDH.

Navodeći da bi visoki predstavnik trebao čuvati mir, Ivanić je konstatirao da se Inzko ovakvom izjavom samo pridružio salvi ružnih riječi koje su se proteklih dana mogle vidjeti uglavnom na bošnjačkim portalima i društvenim mrežama.

– Ovo je uvreda ne samo za Srbe, Republiku Srpsku i sve njene stanovnike, već za sve ljude u BiH koji žele mir i stabilnost i kojima je dosta konflikta – upozorio je Ivanić.

Ukoliko Inzko ostane pri ovoj izjavi, Ivanić je rekao da ne vidi razlog da kao član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske dalje ima s njim bilo kakvu komunikaciju.

– Usporedba Republike Srpske i NDH Inzko je ‘srozao’ sav autoritet. Ukoliko se ne ispriča, ne vidim svrhu dalje komunikacije – zaključio je Ivanić./Srna/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte