Hrvatski Medijski Servis

IVANIĆ: Potpuno su se raspali hrvatsko-bošnjački odnosi u FBIH. Očekujem intervenciju međunarodne zajednice

Govoreći o odnosima u BiH srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić je kazao da su problem odnosi u Federaciji.

-Da Bošnjaci i Hrvati danas imaju potpuno suprotstavljene poglede zapravo o svemu unutar FBIH.

Radi se o dva potpuno različita politička koncepta. Hrvati žele da im nitko ne može nametati predstavnike u vlasti. Bošnjaci ne žele da Hrvati biraju predstavnike nego da ih im biraju Bošnjaci.

Ne postoji minimum šanse da se donese dogovor o Izbornom zakonu. Jasno je da FBiH ide u potpunu političku krizu i samim time i BiH. Međunarodna intervencija je više nego očita. A moje je da osiguram da RS u toj intervenciji ne bude predmet kojim će se netko baviti.

Ivanić je kazao i da Haaški tribunal nije donio ništa novo, osim vraćanja u prošlost. Presuda šestorci je samo ubrzala raspad tih odnosa koji su odavno raspadnuti.

Kazao je da svaka strana u BiH ima svoj pogled na prošlost. On ne vjeruje u Haag jer je Haag sudio selektivno. Kazao je da nitko u BiH neće nikada prihvatiti da je Armija RBiH bila nevina vojska. I da u ratu nije bio nitko čist.

Haaški sud presudio je 3% kazni i godina za 26% srpskih žrtava. To mi daje pravo da zaključim da taj sud nije objektivan./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte