Hrvatski Medijski Servis

IVANIĆ O IZETBEGOVIĆEVOJ IZJAVI: Zamislite da smo mi rekli da je BiH ostavljena u amanet Miloševiću

Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić komentirao je za N1 izjavu Bakira Izebegovića da je “Alija ostavio u amanet Erdoganu brigu o BiH”?

“Ja prosto ne mogu vjerovati da je neko mogao izreći takvu izjavu. To u suštini znači da je Erdogan zaštitnik BiH. On takvom izjavom čini sve manje i manje BiH ovdje. Oprostite, meni je Tayyip Erdogan samo lider jedne zemlje, jedne od stotina drugih i nemam nikakvu posebnu relaciju. Mislim da je to potpuno pogrešno, i samo pokazuje da u dijelu bošnjačke elite, prije svega u SDA, postoji uvjerenje da je BiH njihova. Ako je BiH njihova, onda imaju pravu da je daju Erdoganu. Ako u to vjeruju, onda daju argumentaciju svima koji se protiv takve BiH bore. Mislim da BiH ne treba biti u amanet ostavljena nekome, pogotovo turskom predsjedniku. Zamislite da smo mi rekli da je BiH ostavljena u amanet Miloševiću”, kazao je Ivanić./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte