Hrvatski Medijski Servis

IVANIĆ: Ne promjenili se Izborni zakon cijela BiH pretvorit će se u Mostar

Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić

Predsjednik Europske pučke stranke Jozeph Dual dao je dobru ocjenu o stanju u BiH, za koje srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić u emisiji „Puls“ BN televizije priznaje da nije dobro.  Ivanić smatra da je interes Republike Srpske da se promijeni izborni zakon u FBiH i da se konačno dobije Klub Srba u Domu naroda u Federaciji BiH.

Odgovornost za to leži u političkoj krizi, koja je nastala rušenjem povjerenja. Za takvo stanje Ivanić krivi bošnjačke političare.

„Stupanj povjerenja koje sam imao, slomljeno je popisom. Pravilo koje smo uspostavili da ne može ništa izaći oko čega se ne dogovorimo, tada je srušeno. Nastavilo se nepotrebnim zahtjevom za ukidanjem 9. sijačnja, zatim potpuno nepolitičkim i neinstitucionalnim djelovanjam o reviziji tužbe protiv Srbije i smatram da su bošnjački političari najodgovorniji“, rekao je Ivanić.

Potpuna blokada nastala je odnosima Bošnjaka i Hrvata, jer ni oko čega nema suglasnosti, izjavio je sinoć u emisiji „Puls“ BN televizije srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Ivanić smatra da je interes Republike Srpske da se promijeni izborni zakon u FBiH i da se konačno dobije Klub Srba u Domu naroda u Federaciji BiH.

Potpuna blokada nastala je odnosima Bošnjaka i Hrvata, jer ni oko čega nema suglasnosti, izjavio je Ivanić, te podvukao da je ta kriza mnogo dublja i ozbiljnija nego što se misli.

“Ne treba očekivati da će Republika Srpska platiti cijenu njihovog razlaza ili ostanka u zajednici po svaku cijenu.”

„Moram reći da ja u ovom trenutku ne vidim kako će se iz toga izaći. Mnogi procjenjuju stupanj reakcije koju HDZ može imati od bojkota budućih institucija. Mislim da se nama može dogoditi da se cijela BiH pretvori u Mostar, jer argumentacija HDZ-a je da postoji odluka Ustavnog suda BiH na koju se oni pozivaju, da način na koji su se do sada birali predstavnici Doma naroda nije u skladu sa Ustavom i to znači da novog Doma naroda neće biti ako ne bude promjene izbornog zakona“, rekao je Ivanić u emisiji “Puls” BN televizije./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte