Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

Istraživači pronašli lokaciju izgubljenog ‘osmog svjetskog čuda’?

Lokacija izgubljenog osmog svjetskog čuda navodno je ponovno otkrivena na Novom Zelandu, tvrde istraživači. Ružičaste i bijele terase jezera Rotomahana na Sjevernom otoku Novog Zelanda bile su poznata viktorijanska turistička atrakcija, a izgubljene su u vulkanskoj eurpciji 1886. godine, piše Independent.

Zbog navodnog osmog svjetskog čuda, turisti su prije 200-tinjak godina putovali iz dalekih krajeva ne bi li svjedočili prirodnoj znamenitosti onog vremena. Vjeruje se kako je uništena u erupciji vulkana 1886. godine, a kako o njoj nikada nisu zabilježeni podaci među vladajućima onog vremena, nije bilo podataka niti o duljini i širini ove povijesne turističke atrakcije.

Velik korak u pronalasku osmog svjetskog čuda za istraživače je predstavljalo otkriće izgubljenog dnevnika geologa Ferdinanda von Hochstettera, pomoću kojeg su uspjeli procijeniti lokaciju znamenosti.

Jedan od članova tima istraživača rekao je kako su u istraživanje u posljednjih godinu dana utrošili 2500 sati proučavanja bilješki iz pronađenog dnevnika te da su uvjereni kako su uspješno identificirali loakciju ružičastih i bijelih terasa. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte