Hrvatski Medijski Servis

Institucije BiH dale suglasnost za uvoz oružja za policiju RS

Plan Ministarstva je da svaki policijski službenik, osim redovne opreme, duži i kratko i dugo naoružanje, što je u skladu sa zakonom. S tim u vezi, količina nabavljenog naoružanja, točnije broj dugih cijevi, neće prelaziti broj policijskih službenika zaposlenih u ovom ministarstvu – naveli su iz MUPRS-a.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) tvrde da je Direkcija za promet naoružanja i vojne opreme RS-a, u postupku nabavke vatrenog oružja za opremanje MUPRS-a, pribavila sve potrebne suglasnosti koje izdaju nadležne institucije BiH za uvoz naoružanja.

Entitetska policija nabavlja vatreno oružje iz poduzeća „Zastava oružje“ iz Kragujevca u Srbiji, a putem Direkcije za promet naoružanja i vojne opreme RS.

Napominju da policijski službenici MUPRS-a trenutno koriste oružje koje je u prosjeku staro oko dvadeset godina.

– Plan Ministarstva je da svaki policijski službenik, osim redovne opreme, duži i kratko i dugo naoružanje, što je u skladu sa zakonom. S tim u vezi, količina nabavljenog naoružanja, točnije broj dugih cijevi, neće prelaziti broj policijskih službenika zaposlenih u ovom ministarstvu – naveli su iz MUPRS-a.

Prilikom posjete Ruskoj Federaciji ministar unutarnjih poslova RS-a Dragan Lukač potpisao je u Moskvi, kako napominju, Memorandum o razumijevanju između MUPRS-a i Glavne uprave Ministarstva unutarnjih poslova Ruske Federacije za Grad Moskvu, koji je u skladu sa odredbama Sporazuma između Ministarstva unutarnjih poslova Ruske Federacije i Ministarstva sigurnosti BiH.

-Memorandum je izraz prepoznate potrebe potpisnica za čvršćom suradnjom i ostvarivanja direktnog kontakta u oblasti suzbijanja i borbe protiv transnacionalnog kriminala i najtežih kaznenih djela, a sve u cilju efikasnijeg ostvarivanja prava i sloboda građana Republike Srpske i Ruske Federacije – naveli su iz MUPRS-a.

Radovi u Centru za obuku policije RS-a, u Zalužanima kod Banje Luke, su u tijeku, a otvaranje je planirano za Dan Policije RS-a, 4. travnja.

Ranije je to bila bivša vojarna Zalužani./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte