Hrvatski Medijski Servis

Inspektori zapečatili osam objekata na području HNŽ-a

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH 16. studenoga izvršili ukupno 30 inspekcijskih nadzora na području Hercegovačko-neretvanske županije, a zbog uočenih nepravilnosti zapečaćeno je osam objekata te izdano 19 prekršajnih naloga.

Inspekcijski nadzor proveden je kod poreznih obveznika koji obavljaju ugostiteljske, trgovinske i druge uslužne i proizvodne djelatnosti, priopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

Inspektori su otkrili 9 neprijavljenih radnika, 13 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 3 objekta u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja mjerodavnog organa i 7 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćeno je 8 objekata te izdano 19 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 57.500 maraka.

Porezna uprava nastavit će provoditi aktivnosti na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprječavanju sive ekonomije te poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone, u suprotnom bit će predmet kontrole u idućem razdoblju, navodi se u priopćenju./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte