Hrvatski Medijski Servis

IMENOVANA NOVA VLADA TŽ: Kukić Izetbegoviću pokazao tko je gazda u Tuzlanskoj županiji

Jakub Suljkanović, novi premijer Tuzlanske županije. Foto: Avaz.ba

Na večerašnjoj sjednici Skupštine Tuzlanske županije imenovana je nova Vlada koju predvodi premijer Jakub Suljkanović.

On je bivši županijski ministar financija koji se nalazio u sada već bivšem sazivu Vlade TŽ koja je smijenjena na današnjoj sjednici županijske skupštine.

Novi premijer sebi je za zadatak stavio nastavak financijske stabilizacije proračuna, ali i spuštanje akumuliranog deficita ispod 40 milijuna KM.

“Cilj je i poboljšanje regulatornog oblika u obrazovanju, sigurnosti i socijalnoj politici, ali i iznalaženje načina i mogućnosti da se u predstojećoj fiskalnoj reformi dodijeli pravedniji, odnosno bolji status Tuzlanskoj županiji. Mislim da to TŽ zaslužuje i da možemo ostvariti te ciljeve”, naveo je Suljkanović u prvoj izjavi kao premijer Tuzlanske županije.

Novu Vladu Tuzlanske županije čine ministar unutarnjih poslova Husein Topčagić, pravosuđa i uprave Ivana Kulić, /Radom za boljitak) obrazovanja i znanosti Zlatan Muratović, financija Miralem Nuhanović, kulture, sporta i mladih Slavena Vojinović, trgovine, turizma i prometa Mirsad Gluhić, zdravstva Bahrudin Hadžiefendić, gospodarstva Osman Puškar, boračkih pitanja Enes Gegić i poljoprivrede Mufid Klinčević.

Prijedlozi ministara za zaštitu okoliša i rada i socijalne politike će biti naknadno dostavljeni Skupštini TŽ.

Podsjetimo, nakon višesatne rasprave, zastupnici u Skupštini Tuzlanske županije na današnjoj hitnoj sjednici su izglasali nepovjerenje Vladi TŽ na čelu s premijerom Begom Gutićem. Za smjenu SDA-ove vlade glasalo je je ukupno 20 zastupnika, među kojima i 10, od 13 zastupnika SDA, koji su nakon toga isključeni iz stranke.

Smjena Vlade TŽ je usljedila nakon što je Predsjedništvo SDA smjenilo predsjednika Županijskog odbora SDA Mirsada Kukića i županijski odbor, te imenovalo stranačko županijsko povjerenstvo na čelu s Amirom Fazlićem, podsjeća Hrvatski Medijski Servis. Kukić je, međutim, pokazao kako su gotovo svi zastupnici SDA u Tuzanskoj županiji lojalni njemu, a ne Bakiru Izetbegoviću.

Ovim činom završena je današnja sjednica te zakazana nova na kojoj je imenovan novi saziv Vlade TŽ koju sada predvodi Suljkanović./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte