Hrvatski Medijski Servis

ICTY je morao izreći kazne za zločine nad Hrvatima u dolini Neretve, ali nije to napravio

Hrvatski premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je u Mostaru kratko razgovarao i s predstavnicima stradalničkih udruga, ali i predstavnicima branitelja.

Predsjednik Udruge “Grabovica ‘93.” Josip Drežnjak istaknuo je kako u Haaškome sudu nitko nije osuđen za pokolj hrvatskih civila u rujnu 1993. godine, kada su pripadnici tzv. Armije RBiH likvidirali 33 hrvatska civila, među kojima je bila i četverogodišnja Mladenka Zadro.

Upozorio je kako još uvijek nisu pronađene kosti pobijenih Hrvata iz Grabovice te je dostavio dokumente o stradanju Hrvata u tome selu sjeverno od Mostara, kao i zapovjedi o napadnim operacijama.

– Dostavio sam dokumente do kojih smo došli uime Udruge “Grabovica ‘93.”. Riječ je o dva ovjerena dokumenta koja sam predao premijeru. Riječ je o dvije direktive – “Jug ‘93.” i “Neretva ‘93.”. Ova dva dokumenta jasno pokazuju gdje su ispisana, a ispisana su na Isturenom zapovjednom mjestu u Jablanici. Jasno je i tko je potpisao direktivu – to je tadašnji zapovjednik u ovome području general Armije BiH Sefer Halilović. Dokumenti su izvorni i ovjereni. Te sam dokumente dostavio premijeru. Prije toga su dostavljeni i Tužiteljstvu BiH, kazao je Drežnjak za Večernji list./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte