Hrvatski Medijski Servis

HRVATSKI DUŽNOSNICI: Nikakva prijetnja neće ugroziti izgradnju pelješkog mosta

Predsjednik Glavnog odbora Stranke demokratske akcije Halid Genjac rekao je jučer da Hrvatska obmanjuje javnost, institucije UN-a i EU-a netočno tvrdeći da ima suglasnost Bosne i Hercegovine za izgradnju pelješkog mosta. Optužio je Hrvatsku da se prema bosanskohercegovačkim teritorijalnim vodama i njezinom pravu na pristup otvorenom moru ophodi suprotno UN-ovoj konvenciji te da zbog toga postoji spor.

-Inicijativu bosanskohercegovačkih političara koji žele zaustaviti gradnju Pelješkog mosta komentirao je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u Sinju. Smatra da se to ipak neće dogoditi, prenosi HRT.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković

“Takvo što se neće dogoditi. To su vjerojatno pojedinačni pokušaji skupljanja poena u jednom dijelu političkog spektra u BiH”, rekao je Gordan Jandroković i naglasio da Hrvatska ide s Pelješkim mostom.

“Nikakva prijetnja ne može ugroziti izgradnju pelješkog mosta s obzirom da je Europska komisija odlukom od 7. lipnja odobrila projekt Pelješkog mosta kao najveći projekt u ovoj financijskoj perspektivi. Nema nikakvih međudržavnih ugovora niti bilo čega drugoga što bi priječilo izgradnju ovog projekta”, poručila je u Sinju ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte