Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

Hrvatske tvrtke u Srbiju investirale 750 milijuna eura, srpske u Hrvatsku svega desetak

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić posjetio je Hrvatsku gospodarsku komoru gdje ga je, među ostalima, dočekao predsjednik HGK Luka Burilović, koji je rekao da Srbija i Hrvatska, unatoč teretu prošlosti, imaju i imat će vječne gospodarske interese.

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović posebno je, govoreći o investicijskoj suradnji, naglasila kako su hrvatske tvrtke od 1993. do kraja trećeg tromjesečja 2017. u Srbiju putem izravnih investicija uložile gotovo 750 milijuna eura. “No naša želja jest poticati i podržavati kretanje ulaganja u oba smjera. Imajući u vidu kako su ona iz Srbije u Hrvatsku iznosila samo 10-ak milijuna eura”, komentirala je predsjednica, poručivši: “Pa eto, gospodo gospodarstvenici iz Srbije, pozivam vas na veća ulaganja”.

Vučić je na početku izlaganja u Hrvatskoj gospodarskoj komori izrazio zadovoljstvo što se ovom posjetu odazvao i velik broj srbijanskih poduzetnika.  Zahvalio je i hrvatskoj predsjednici na poticaju da srbijanski gospodarstvenici dođu u Hrvatsku te dodao da to nije bio slučaj u prošlosti.

“Naša ekonomska suradnja raste, trgovinska razmjena je sve veća. Ona je veća nego ikada i u samo posljednjih pet godina porasla je za 62 posto. Mislimo da imamo golem prostor za napredak naše gospodarske suradnje u budućnosti”, kazao je Vučić.

“Također, želim pozvati što više gospodarstvenika da dođe u Srbiju. Vi dođite u Srbiju, mi imamo velike planove”, istaknuo je. “Dobro došli u Srbiju! Mi ćemo se pobrinuti da budemo dobri  domaćini”, poručio je u svom govoru srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte