Hrvatski Medijski Servis

HRVATSKA Uhvaćeno petero krijumčara ljudima

Službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma dovršili kriminalističko istraživanje nad 42 i 48-godišnjim državljanima Rumunjske, 36-godišnjim državljaninom Pakistana te 34 i 36-godišnjim državljanima Iraka.

Naime, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su 25. svibnja u 18:20 sati u mjestu Gređani, općina Topusko zaustavili dva osobna vozila rumunjskih registracijskih oznaka. Vozilima su upravljali 48-godišnji i 42 godišnji državljani Rumunjske i u njima prevozili ukupno 24 državljana Afganistana koji su prethodno ilegalno pješice iz Bosne i Hercegovine, prešli državnu granicu i ušli u Republiku Hrvatsku.

Sumnja se da su osumnjičeni iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos dogovorili da će navedenim državljanima Afganistana omogućiti da ilegalno izađu s teritorija Republike Hrvatske i nastave put ostatkom Europske unije.

Nadalje, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su 26. svibnja oko 1.15 sati u mjestu Žirovac, općina Dvor, zaustavili teretno vozilo belgijskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnjak te kao suvozač 34-godišnjak, obojica državljani Iraka, priopćeno je iz MUP-a Hrvatske.

Odmah potom su zaustavili drugo teretno vozilo također belgijskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnji državljanin Pakistana, čijim pregledom tovarnog prostora su zatečena 24 državljana Irana. Sumnja se da su osumnjičeni iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos dogovorili da će navedenim stranim državljanima pomoći i omogućiti da ilegalno izađu s teritorija Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice EU.

Osumnjičeni državljani Iraka su bili u svojstvu tzv. prethodnice, kako bi 36-godišnjem državljaninu Pakistana javljali o mogućim policijskim ophodnjama i drugim zaprekama koje se nalaze na ruti prijevoza.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja svih petero osumnjičenih je uz kaznene prijave za spomenuta kaznena djela predano pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke./AA/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte