Hrvatski Medijski Servis

HRVATSKA: Optužena skupina koja je iz BiH u Hrvatsku te u Sloveniju prebacila 469 stranaca

Uskok je podignuo optužnicu protiv petočlane skupine tereteći ih da su lani od lipnja do kolovoza prebacili iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, a potom u Sloveniju 469 stranaca, za što su primili oko 72.000 eura i 6400 kuna.

Pripadnike skupine Uskok sumnjiči zbog zločinačkog udruženja i protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj članici EU-a ili potpisnici Šengenskog sporazuma, piše Fena.

Prvookrivljeni 31-godišnji M. B. je prema sumnjama Uskoka od 5. lipnja do 10. kolovoza 2017. u Karlovcu, sukladno prethodnom planu i dogovoru, u zajedničko djelovanje povezao ostale okrivljenike radi preuzimanja, prijevoza i prebacivanja većeg broja stranih državljana.

Okrivljenici su u tom razdoblju u 54 navrata iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku prebacili 469 stranih državljana, za što su primili ukupno 71,950 eura i 6400 kuna koje su međusobno podijelili.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv četvorice okrivljenika./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte