Hrvatski Medijski Servis

HORVATINČIĆ OSLOBOĐEN OPTUŽBI: Sedam godina nosim psihičke i zdravstvene tragove

Tomislav Horvatinčić. Screenshot: HRT

Koristim priliku da izjavim sućut obitelji poginulih i kao što sam rekao, pokušat ću na bilo koji način ublažiti ovu tešku tragediju, izjavio je nakon izricanja oslobađajuće presude zagrebački poduzetnik Tomislav Horvatinčić, javlja HRT.

Naglasio je da već sedam godina nosi psihičke i zdravstvene tragove od ove velike nesreće.

Na pitanje novinara jeli spreman platiti sudske troškove, Horvatinčić je odgovorio kako je i ranije rekao da bez obzira na ishod, on i njegovi odvjetnici će pokušati dovesti za stol obitelj poginulih i pokušati ublažiti ovu nesreću, koliko se to da uopće ublažiti.

Kada su novinari tražili komentar na pismo koje je Federico Salpietro poslao HRT-u i u kojem kaže da Horvatinčić nikad im nije nudio odštetu, odgovorio je: Vrijeme je za ozbiljna pitanja pa bih vas molio da se obratite mojim odvjetnicima!

Na Općinskom sudu u Šibeniku u podne je izrečena oslobađajuća presuda u ponovljenom suđenju Tomislavu Horvatinčiću, zagrebačkom poduzetniku optuženom da je u kolovozu 2011. skrivio pomorsku nesreću u kojoj je život izgubio bračni par Francisca i Marinelle Salpietro.

Sudsko vijeće nije utvrdilo da je optuženi počinio kazneno djelo iz članka 272 kaznenog zakona kako mu je bilo stavljeno na teret. Obzirom da se nije sa sigurnošću utvrdila neizravna namjera, sud je donio oslobađajuću presudu. Imajući u vidu iskaz Horvatinčića i svjedoka te vještačenja kako pomorskih tako i medicinskih vještaka, nije na siguran i nedvojben način utvrđeno da je Horvatinčić napravio ono što mu se stavlja na teret i oslobođen je optužbe. Optužba nije dokazala da je djelo počinjeno niti iz neizravne namjere, kako je tvrdilo tužiteljstvo, niti je djelo počinjeno iz nehaja, kazala je u obrazloženju presude predsjednica sudskog vijeća Općinskog suda u Šibeniku Maja Šupe./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte