Hrvatski Medijski Servis

HOROR U BANJA LUCI: Psi napali mještane, dok je branio kćerku pas ga usmrtio

U banjalučkom naselju Pobrđe sinoć je umro mještanin jer ga je izgrizao pas. Naime, kako “Nezavisne novine” saznaju, pas ga je ugrizao za venu kada je branio kćerku od te životinje.

Djevojku su osim oca, branili i majka i brat. Iz banjalučke policije potvrđeno je da su dva psa u subotu oko 22 sata napala petoro ljudi.

U Gradskoj upravi rekli su da je jutros na teren radi vršenja uviđaja iz svog domena izašla i komunalna policija.

Kako Slobodanka Bojanić, vlasnica, navodi, do nesreće je došlo kada je prala boks psima. Prema izjavi, u tom trenutku se začuo lavež pasa, koji su preskočili ogradu boksa koja je u visni 1,5 metara. Kako navodi, čim je to vidjela, pse je sklonila s ulice na kojoj su se nalazili mještani. Međutim, u tom trenutku je otac jednog djeteta počeo galamiti na vlasnicu, usljed čega su psi opet preskočili ogradu.

Nakon ujeda, otac je odveden u bolnicu gdje je i preminuo. Kako kažu iz Gradske uprave, neslužbeno, komunalna policija će izdati prekršajni nalog protiv vlasnika psa po dva osnova. Prvi, jer ograda nije bila dovoljno visoka, a drugi jer psi nisu cjepljeni.

Vlasnica je po pitanju toga, izjavila da je veterinar dolazio da ih cjepi, ali da nije mogao jer se previše bojao. Psi su stari četiri godine, i po njenoj izjavi nisu bili nasilni./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte