Hrvatski Medijski Servis

HNŽ: Štrajk upozorenja: Zdravstveni radnici izašli pred bolnice

Foto: Bljesak.info

U srijedu u 10.00 sati počeo je jednosatni štrajk upozorenja radnika u zdravstvu na području Hercegovačko-neretvanske županije u organizaciji Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije HNŽ-a, prenosi Bljesak.info.

Iz Nezavisnog strukovnog sindikata radnika uposlenih u zdravstvu najavili su da će se štrajk održati u istom vremenskom razdoblju u četvrtak i petak te ističu da pacijenti neće ispaštati.

Predsjednik spomenutog Sindikata Osman Tufek ranije je kazao da su se na ovaj korak odlučili da bi ”upozorili Vladu HNŽ-a da otpočne pregovore za potpisivanje kolektivnih ugovora”.

”Na vrijeme smo predali kolektivne ugovore, ali odgovor još nismo dobili. Tražimo da se ispune naši zahtjevi, a to su povećanje satnice na 2,60 KM, povećanje koeficijenata za srednje osoblje za 0,20, a za liječnike 1,20 i povećanje radnih sati u tjednu sa 37,5 na 40”, kazao je Tufek.

Fotoreporter portala Bljesak.info zabilježio je štrajk upozorenja ispred zgrade Sveučilišne klinične bolnice Mostar gdje su se zdravstveni radnici okupili istaknutom porukom ”Štrajk”, a prema našim saznanjima isto su učinili i ispred Klinike za psihijatriju u Ulici kneza Mihajla Viševića Humskog te djelatnici Županijske bolnice ”dr. Safet Mujić” u Južnom logoru. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte