Hrvatski Medijski Servis

HERING DOBIO VELIKI POSAO: Gradit će dionicu autoceste Buna-Počitelj vrijednu 50 milijuna KM

JP Autoceste su donijele odluku da ugovor za izgradnju dionice Buna-Počitelj, koja je duga sedam kilometara, dodijeli firmi Hering iz Širokog Brijega. Istom odlukom određeno je da će nadzor nad gradnjom vršiti kompanija Aecom iz SAD-a.

Izgradnja ove dionice koštat će 50 milijuna KM, a novac je osiguran putem kredita Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Rok za izgradnju ove dionice je 20 mjeseci.

Izvođač radova sada ima rok od 28 dana da dostavi potrebne bankovne garancije i nakon toga će početi izgradnja. Ova dionica, točnije njen dio koji je dodijeljen Heringu, nije pretjerano zahtjevan, sa aspekta građevinske struke, uglavnom se nalazi “na zemlji” i ima tek nekoliko manjih mostova.

Dodjela ugovora za izgradnju ove dionice, odnosno dijela kojeg će graditi Hering bio je preduvjet za potpisivanje ugovora o dobijanju kredita od Europske investicijske banke (EIB) u iznosu od 100 milijuna eura, odnosno blizu 200 milijuna KM. Ovaj novac bit će iskorišten za izgradnju tunela i mosta Kvanj, koji se nalazi na ovoj dionici, navodi portal Slobodna-bosna.ba./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte