Hrvatski Medijski Servis

HBŽ: Ovogodišnji udžbenici u uporabi i sljedeće godine

Vlada HBŽ-a razmatrala je izvješće Nadzornog odbora Turističke zajednice HBŽ-a i pisanu informaciju vršitelja dužnosti direktora Turističke zajednice HBŽ-a Joze Ivića o poduzetim aktivnostima nakon njegovog imenovanja od 6. veljače 2018. godine.

Na svojoj jučerašnjoj sjednici Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) donijela je odluka kojom se odobrava uporaba ovogodišnjih školskih udžbenika i priručnika u osnovnim i srednjim školama i sljedeće 2018./2019. školske godine. Vlada HBŽ-a razmatrala je izvješće Nadzornog odbora Turističke zajednice HBŽ-a i pisanu informaciju vršitelja dužnosti direktora Turističke zajednice HBŽ-a Joze Ivića o poduzetim aktivnostima nakon njegovog imenovanja od 6. veljače 2018. godine.

U izvješću se navodi kako su u protekle dvije godine aktivnosti u Turističkoj zajednici HBŽ-a mirovale, jer je bivša ravnateljica otišla u mirovinu, a nije uradila primopredaju, što je tek urađeno 2. veljače 2018. godine, priopćeno je iz županijske vlade. Nadzorni odbor utvrdio je da su prihodi u 2016. i 2017. godini iznosili ukupno 56.391 maraka, a zbog blokade računa sva su sredstva skinuta tako da je na računu Turističke zajednice Hercegbosanske županije 2. ožujka 2018. godine bilo svega 1.440 maraka.

Na temelju dokumentacije financijske obveze iz ranijih godina iznosile su ukupno 307.537 maraka, od čega se 177.995 maraka odnosi na sudske presude. Na prijedlog Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i špota donesena je Odluka o odobravanju kapitalnih potpora osnovnim školama s područja HBŽ-a u ukupnom iznosu od 30.000 maraka.

Vlada je primila k znanju izvješće o realizaciji Programa utroška sredstava “Transfer udrugama građana” i “Transfer udrugama građana – Crveni križ Hercegbosanske županije i invalidne osobe” za 2017. godinu u iznosu od 50.000 maraka, a usvojena je i odluka o usvajanju Programa utroška sredstava “Transfer udrugama građana – Crveni križ Hercegbosanske županije i invalidne osobe” utvrđenog županijskim proračunom za 2018. godinu u Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u iznosu od 50.000 maraka.

Na ime suorganizacije Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2018. godine općini Tomislavgrad Vlada HBŽ-a odobrila je novčani iznosu od 6.720 maraka, navodi se u priopćenju./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte