Hrvatski Medijski Servis

HAHN: Srbija i Crna Gora će biti sljedeće članice EU

Sbija i Crna Gora će, najvjerojatnije biti sljedeće članice Europske unije i to moguće do 2025. godine, izjavio je Johannes Hahn, europski komesar za proširenje u intervjuu agenciji Reuters. Europska unija planira pokrenuti diplomatske aktivnosti da ubrza pristupanje šest država zapadnog Balkana, uključujući i BiH, u EU, a nakon četiri godine slabog napretka.

– Vrijeme je da završimo posao iz 1989. godine, a 2025. godinu smo postavili kao cilj za Srbiju i Crnu Goru što je ambiciozan, ali realan cilj – rekao je Hahn, aludirajući na pad Berlinskog zida. – Ili ćemo izvoziti stabilnost u regiju ili ćemo uvoziti nestabilnost – rekao je Hahn.

Najavio je posjet Srbiji nakon što Europska komisija objavi novu strategiju proširenja 6. veljače, nakon čega će predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker posjetiti sve države regije zapadnog Balkana s namjerom da im pruži podršku. Hahn će podršku za novi plan tražiti i u Washintonu gdje će se susresti sa dužnosnicima američke administracije i State Departmenta./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte