Hrvatski Medijski Servis

HAHN: Nije isključena korekcija granica između Srbije i Kosova

Povjerenik EU za europsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannes Hahn izjavio je danas da, u okviru dijaloga Beograda i Prištine, “teritorijalna razmjena” ili “korekcija granica” nije isključena kao “završni dio slagalice”.

U intervjuu dopisniku makedonske agencije MIA u Bruxellesu, Hahn je ipak naglasio da “bilo koje rješenje mora doprinositi stabilnosti i prosperitetu regije i da obje strane budu svjesne međunarodnih obveza i zabrinutosti međunarodne zajednice.

Navodi se da Hahn “vjeruje da je moguće da se rješenje spora ostvari do sredine 2019. godine”.

Uoči posjete Makedoniji, zakazane za ponedjeljak, Hahn je također ukazao Skoplju što bi se moglo dogoditi u slučaju “propuštanja prilike da se prihvati sporazum s Grčkom na referendumu 30. rujna”.

“Ukoliko prilika bude sada propuštena, prilično sam siguran da će vrata biti zatvorena desetljećima, ako ne i zauvijek. Treba biti obazriv u politici, ipak u bliskoj budućnosti ona će ostati zatvorena i to će biti naštetiti građanima ove zemlje (Makedonije)”, rekao je Hahn./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte